Home » , » Lawatan ke Taman Burung Kuala Lumpur ( Kuala Lumpur Bird Park ) 2016

Lawatan ke Taman Burung Kuala Lumpur ( Kuala Lumpur Bird Park ) 2016

Lawatan ke Taman Burung Kuala Lumpur


Kami sekeluarga berkesempatan untuk mengunjungi Taman Burung Kuala Lumpur ( KL Bird Park ) yang merupakan taman burung terbesar di Malaysia pada 25 November 2016 yang terletak di  , berhampiran dengan kawasan Masjid Negara Kuala Lumpur dan Planetarium Negara.Cara mudah untuk ke sana adalah dengan memandu dengan menggunakan WAZE atau google map.


Waktu Operasi dan Waktu Melawat

 Waktu melawat bagi Taman Burung Kuala Lumpur adalah dari pukul 9 pagi sehingga 6 petang manakala harga tiket bagi pemegang MyKad adalah sebanyak RM 27 bagi dewasa dan RM 13 untuk kanak-kanak diantara 3- 11 tahun.
Di hadapan kaunter tiket

Aktiviti

Terdapat pelbagai burung yang dibiarkan hidup bebas dan sesetengahnya duduk didalam sangkar. Diantaranya adalah burung merak. Memang terdapat banyak burung merak yang dibiarkan bebas disini.Terdapat juga akitiviti memberi makanan oleh kakitangan Taman Burung Kuala Lumpur, aktiviti bergambar dengan burung , dan memberi minum burung kakak tua.Video dibawah ini adalah ringkasan aktiviti kami di Taman Burung Kuala LumpurTaman Burung Kuala Lumpur , KL bird Park
0 comments:

Post a Comment

Popular Posts